Feiten en cijfers

Onderzoek 1: van de 80 respondenten
  • Ervaart meer dan 80% van de respondenten een positieve gevoelsverandering na een ontspanmoment van 15 minuten. 

  • Speelt er bij meer dan 50% van de respondenten een positieve-stress verlagende verandering op.

Onderzoek 2: van de 73 respondenten
  • Geeft 96% van de respondenten aan dat de ontspanruimte hun doel doet verwezenlijken. De meest opgegeven doelen zijn ontspannen/bijtanken, ontsnappen aan alle prikkels en lichaamsklachten verhelpen/voorkomen.

Gevoelsverandering per respondent

voor/na de ontspansessie

Stresspijl verandering per respondent

voor/na de ontspansessie

Een positief gevoel

Het aanpakken van stress begint bij het creëren van een positief gevoel. Als het gevoel van een persoon positief is, zal deze persoon ook energieker zijn en daarmee sneller een gezondere levensstijl hanteren. 

Een lager stresspijl

De temperatuur van je handen geeft een indicatie van je ontspanningsniveau. In een normale omgevingstemperatuur betekenen warme handen een goede doorbloeding en een lagere spanning in je spieren dan bij koude handen. 

Wageningen UR: "Een foto van een boom maakt al rustig"

De natuur is een bron van ontspanning. De concentratie stresshormonen gaat al meetbaar omlaag als mensen naar plaatjes van de natuur kijken. Een natuurrijke omgeving zorgt voor een betere stemming en minder stress- en pijn gerelateerde klachten. Het is niet voor niets dat de natuur centraal staat in de omgeving en de thema's van Vital Forest. ​ (Bron)

20210423_145320.jpg

Heeft jouw organisatie ook interesse om de effecten van een ontspanruimte bij medewerkers/cliënten van uw organisatie te onderzoeken?

Vital Forest wil dit graag in samenwerking met uw organisatie doen.

website beeld achter persoon.png
Massagestoel-SL-T101-met-dame wolken.jpg
Image6.png