Verlaag werkstress met de oplossingen van Vital Forest

Alle producten van Vital Forest bieden de krachtige combinatie van massage, natuur, prettige ambiances en aromatherapie, waardoor een gebruiker de ultieme ontspanning ervaart en direct na een ontspansessie minder stress ervaart.

Comfortroom Pro Persona Vital Forest
Relaxmobiel Vital Forest

Vaste comfortroom

Met een comfortroom van Vital Forest kan je structureel unieke ontspanmomenten aanbieden en verlaag je werkstress in je organisatie.

 

De comfortroom bevat één of meerdere massagestoelen, natuurbeelden, natuurgeluiden en zelfs rustgevende seizoensgeuren. Alle zintuigen worden geprikkeld, waardoor een medewerker met werkstress zonder enige moeite kan ontspannen.

 

De comfortroom van Vital Forest is breed in te zetten voor zowel zorgmedewerkers als cliënten, kantoormedewerkers, docenten, studenten, etc.

Relaxmobiel op locatie

De Relaxmobiel is een effectief cadeau voor je collega's. De relaxmobiel kan ingezet worden als hulpbron ter bevordering van het welzijn, als workshop, of als vorm van entertainment voor bijvoorbeeld een evenement.

Gebruikers worden met de Relaxmobiel bewust van het belang van een ontspanmoment op de werkdag en je organisatie maakt op bijzondere wijze kennis met het concept van Vital Forest.

Het is mogelijk om de Relaxmobiel voor een korte periode te huren, maar ook voor een langere periode en om deze structureel voor verschillende locaties in te zetten.

''Een ontspanmoment vergt weinig tijd, maar het effect is groot''

Waarom zijn ontspanmomenten op de werkdag belangrijk?

Een ontspanmoment in de Relaxmobiel of vaste comfortroom heeft direct een positief effect op het gevoel en het stressniveau van een medewerker of cliënt. Het concept van Vital Forest zorgt ervoor dat alle zintuigen van een medewerker in een kwartier worden geprikkeld om te ontspannen. De omgeving en de krachtige combinatie van massage en thema’s met natuurbeelden, geluiden en geuren bieden een effectief ontspanmoment voor direct herstel van werkzaamheden.

Ontspannen medewerkers ervaren minder werkstress

Als het gevoel van een medewerker positief is, zal hij/zij energieker zijn, efficiënter werken, beter presteren en minder werkstress ervaren. Door te investeren in vitaliteit en geluksmomenten stijgt het werkgeluk en de productiviteit binnen je organisatie. Ontspannen en bevlogen medewerkers zijn vrolijker, creatiever en maken minder snel fouten. Daarnaast daalt het ziekteverzuim binnen je organisatie als medewerkers zich gezond en vitaal voelen.

Ontdek het belang van een ontspanmoment

De Relaxmobiel van Vital Forest is een geweldige eyecatcher. Met de Relaxmobiel op locatie biedt je collega’s naast een unieke beleving direct lichamelijk en mentaal herstel van werkzaamheden. De Relaxmobiel biedt een stevige massage, een warm haarvuur en mooie thema's met natuurbeelden, geluiden en seizoensgeuren. Een ontspanmoment duurt 15 minuten en het is een effectief cadeau voor zorgmedewerkers, kantoormedewerkers, cliënten en studenten.

Verbeter het welzijn binnen je organisatie

Een vaste comfortroom van Vital Forest is een hulpbron die in tegenstelling tot de Relaxmobiel altijd beschikbaar is. Met een comfortroom haalt je organisatie de positieve effecten van de natuur naar binnen. De comfortroom bevat één of meerdere massagestoelen, natuurbeelden, natuurgeluiden en zelfs rustgevende seizoensgeuren die ervoor zorgen dat een medewerker zonder enige moeite kan ontspannen. Daarnaast geniet je elk seizoen van nieuwe thema's. Het is zelfs mogelijk om de comfortroom voor zowel zorgmedewerkers als cliënten in te zetten.

Een ontspanmoment bevordert het welzijn van medewerkers en cliënten.

Een ontspanmoment is een bijzonder cadeau voor zowel zorgmedewerkers als cliënten

Iedereen heeft ontspanmomenten nodig om goed te kunnen functioneren. Daarom wordt de comfortroom van Vital Forest geschikt gemaakt voor zowel medewerkers als cliënten of bewoners in de zorgorganisatie. Cliënten die zelf nog goed te been zijn kunnen ook gebruik maken van de Relaxmobiel op locatie. De comfortroom is een structureel werkende hulpbron en de Relaxmobiel kan op meerdere locaties worden ingezet.

Lees hier een artikel over een perfect cadeau voor zorgmedewerkers.

Ontspannen medewerkers zorgen voor ontspannen cliënten 

Een cliënt of bewoner met bijvoorbeeld dementie merkt direct of een verzorger ontspannen of gestrest is. Cliënten kopiëren het gedrag van de verzorger. Ontspannen verzorgers kunnen er dus voor zorgen dat cliënten / bewoners zich beter voelen en minder probleemgedrag vertonen. Dit maakt het werk met cliënten voor verzorgers een stuk fijner en makkelijker.
In de uitzending Hart voor Zorg van Omroep Gelderland nam een medewerker en cliënt de comfortroom in gebruik.

Comfortroom Vital Forest (Pro Persona Winklerkliniek) bij Hart voor zorg

Ervaring Winklerkliniek Pro Persona

''Heerlijke ontspanruimte. De ruimte wordt voor verschillende doeleinden ingezet. Fijne ontspanning voor bijvoorbeeld tijdens een drukke, hectische en bewogen dienst. Mijn collega's, de patiënten en ik maken er geregeld gebruik van.''

Genieten van massage

De voordelen van een massagestoel

Zo’n 80% van de Nederlandse bevolking heeft in enige mate last van Nek, Schouder en Rugklachten. Werkhouding, werkdruk en werkstress zorgen voor steeds meer lichamelijke klachten. Dagelijkse massage zorgt voor vermindering van spierspanning en verbetering van de doorbloeding, waardoor de klachten in belangrijke mate verminderen.

Massagestoel Basic en Comfort

De massage technieken van de Massagestoel Basic en Massagestoel Comfort zorgen voor een rustgevend moment doordat de spieren op vele plaatsen aangezet worden om te ontspannen.  De massage zorgt voor het wegnemen van spierspanning en het wegnemen van stress in lichaam.
Massage is vooral effectief bij een regelmatige toepassing.

Massagestoel Vital Forest

Verbeter het welzijn van kantoormedewerkers, docenten en studenten

Een ontspanmoment voor docenten, studenten en kantoormedewerkers

Kantoormedewerkers, docenten en studenten maken lange dagen en zitten vaak achter hun laptop aan een bureau. In de loop van de dag raken ze vermoeid, terwijl het van belang is dat deadlines behaald worden en er goed wordt gepresteerd. 

Het gevolg hiervan kan stress zijn en dit wordt vaak onopgemerkt opgeslagen in het lichaam. Het uit zich pas na een langere periode, vaak in de vorm van nek-, rug,- en schouderklachten en/of een minder goed concentratievermogen. Als dit ritme lang doorgaat kan het zorgen voor overspannenheid en zelfs burn-out.

Een dagelijks ontspanmoment van 15 -20 minuten kan ervoor zorgen dat dit negatieve ritme doorbroken wordt. De gebruiker verlaat bij binnenkomst van de comfortroom direct de werkvloer en komt binnen in een oase van rust. De massage en de thema's in de comfortroom zorgen voor afleiding voelt en dat men zich na afloop vitaler en energieker voelt. Het stemt hen positief en dat komt de algehele (werk)sfeer ten goede.  

Kantoor ruimte
Studenten toetsmomenten

Een ontspanruimte is een onbeperkte hulpbron die medewerkers en cliënten zullen waarderen. 

Beleef elk seizoen nieuwe unieke thema’s

Vital Forest maakt elk seizoen natuurbeelden en geluiden van mooie locaties. In de comfortroom komen deze beelden samen met lekkere etherische seizoensgeuren en een fijne massage, waardoor alle zintuigen worden geprikkeld en een gebruiker effectief kan ontspannen en herstellen. De natuurrijke omgeving zorgt onder andere voor een betere stemming en minder stress- en pijn gerelateerde klachten. Het is niet voor niets dat de natuur centraal staat in de thema’s van Vital Forest.

Thema kampvuur Vital Forest

Kampvuur bij de rivier

Thema winterse zonsondergang Vital Forest

Zonsondergang bij rivier de Niers

Thema gerstveld Vital Forest

Gerstveld in de bosland (België)

Thema schapen Vital Forest

Wandeling door de Leenderheide

Ervaringen en evaluaties

Reviews Vital Forest

Naam: Joleen

Organisatie : Zorgcentrum St. Franciscus

Product: Relaxmobiel

Beoordeel je ervaring: ⭐⭐⭐⭐⭐

We hebben tijdens de Sterk-in-je-werk-week de relaxmobiel een week bij ons op locatie gehad, om onze medewerkers en potentiele nieuwe medewerkers te laten genieten van een ontspanmomentje. Hier is veel gebruik van gemaakt! We hebben dus enthousiaste reacties mogen ontvangen. Vooral de totaalbeleving vond men fijn, dus de (krachtige) massage in combinatie met beeld en geluid maakte dat je er echt even uit was. Bedankt voor deze ervaring!

Genieten van rustgevende seizoensgeuren

Aromatherapie

Vital Forest stelt voor elk seizoen een passende seizoensgeur samen die bestaat uit verschillende composities etherische geuroliën. De etherische geuren worden ultrasonisch verneveld en vallen onder aromatherapie, omdat deze bijvoorbeeld rustgevend, activerend, verwarmend, verfrissend of antibacterieel kunnen werken.  De comfortroom heeft in de warmere maanden een verkoelende en verfrissende werking en in de koudere maanden juist een verwarmende werking met een versterkend effect op het immuunsysteem.

aromatherapie Vital Forest
takje rozemarijn

Wageningen UR: "Een foto van een boom maakt al rustig"

Onderzoeksresultaten 80 respondenten (medewerkers HAS Hogeschool Den Bosch)

Meer dan 80% van de respondenten ervaart een positieve gevoelsverandering na een ontspanmoment van 15 minuten. 

Bij meer dan 50% van de respondenten speelt er een positieve-stress verlagende verandering op.

Meer dan 96% van de respondenten geeft aan zijn doel te kunnen verwezenlijken in de comfortroom. De meest opgegeven doelen zijn ontspannen/bijtanken, ontsnappen aan alle prikkels en lichaamsklachten verhelpen/voorkomen.

Gevoelsverandering per respondent
voor/na de ontspansessie

gevoelsverandering Vital Forest

Een positief gevoel

Het aanpakken van stress begint bij het creëren van een positief gevoel. Als het gevoel van een persoon positief is, zal deze persoon ook energieker zijn en daarmee sneller een gezondere levensstijl hanteren. 

Stresspijl verandering per respondent
voor/na de ontspansessie

Stresspijl Vital Forest

Een lager stresspijl

De temperatuur van je handen geeft een indicatie van je ontspanningsniveau. In een normale omgevingstemperatuur betekenen warme handen een goede doorbloeding en een lagere spanning in je spieren dan bij koude handen. 

Al honderden medewerkers en cliënten hebben de Relaxmobiel van Vital Forest ervaren en een deel daarvan heeft een evaluatie geschreven. Bekijk de ervaringen door op onderstaande button te klikken.

Een comfortroom is het mooiste cadeau voor medewerkers en cliënten

Veel gestelde vragen

Waarom zou je momenten van ontspanning aanbieden binnen een organisatie?  

 

Ontspanmomenten zorgen voor een beter welzijn binnen organisaties. Een ontspansessie zorgt voor een positieve gevoelsverandering en verlaging van het stressniveau. Daarnaast zorgen de aangeboden momenten van ontspanning voor een gevoel van waardering en is het een unieke toevoeging aan de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat zijn de benodigdheden om een comfortroom bij jouw organisatie te kunnen realiseren?

 

Je organisatie heeft minimaal een lege beschikbare ruimte nodig van ca 10 vierkante meter en voldoende stroompunten. Vital Forest zorgt voor een stabiele werkende 4g internetverbinding. Op deze manier zijn er geen beveiligingsrisico's en is er altijd een stabiel netwerk.

Ik heb geen ruimte beschikbaar, is er ook een mobiele oplossing?

 

Jazeker, Vital Forest heeft de Relaxmobiel ontwikkeld! Hiermee is het mogelijk om voor één dag of voor langere periodes ontspansessies aan te bieden. Het is ook mogelijk om deze te laten rouleren tussen verschillende locaties. Neem contact op voor meer informatie.

Kan de comfortroom of Relaxmobiel ook voor andere doelen worden ingezet?

De comfortroom als meditatieruimte

De comfortroom van Vital Forest kan gebruikt worden om gemakkelijk te ontspannen, maar ook als meditatieruimte. Mindfulness zorgt ervoor dat men beter om kan gaan met stress, angst en piekeren. Medewerkers kunnen de ruimte reserveren om mindfulness oefeningen te doen in een optimale omgeving. Warm gedimd sfeerlicht, de natuur om je heen, meditatiemuziek en rustgevende etherische oliën en na afloop een hydraterende kruidenthee zorgen voor de meest effectieve mindfulness sessies. Speciale Mindfulness thema's helpen de gebruiker om ongestoord te mediteren in de comfortroom van Vital Forest.

De comfortroom als kolfruimte:

Ook is een comfortroom van Vital Forest de optimale kolfruimte, omdat de comfortroom een rustige, warme en comfortabele omgeving is om ongestoord te kunnen kolven. Ontspanning is nodig om het toeschietreflex te krijgen en de fijne sfeer van de comfortroom of kolfruimte van Vital Forest kan het kolven vergemakkelijken. Een werkgever moet volgens de arbeidswet artikel 3.48 een kolfruimte beschikbaar stellen aan medewerkers die willen kolven op de werkvloer.

De Relaxmobiel als bron van entertainment:

De Relaxmobiel is een geweldig cadeau om zowel medewerkers als cliënten te verassen. Het is een bron van entertainment voor ontspanning en de binnen- en buitenkant geven direct een positief en warm gevoel. Structureel gebruik kan het welzijn en de sfeer binnen de organisatie flink verbeteren.

Blog Vital Forest