• Instagram
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube
Vital Forest
info@vitalforest.nl
KVK: 73704768
Tel: +316 21191328
5582JZ Waalre

© 2019 by Vital Forest

Over Vital Forest

Vital Forest weet dat werkstress verlaagd kan worden door structureel effectieve hulpbronnen aan te bieden aan medewerkers. De hulpbron waarin Vital Forest gespecialiseerd is, is een professionele ontspanruimte. Deze ontspanruimte kan worden gezien als ‘’het vitale bos’’ waar alle zintuigen in korte tijd kunnen ontspannen met behulp van een unieke combinatie van factoren. Met deze hulpbron hoeft werk niet meer te koste te gaan van de vitaliteit van een medewerker.

De kern voor een gezonde lifestyle begint volgens Vital Forest bij een goed gevoel en is afhankelijk van 3 onderdelen:

Voldoende ontspanning

Voldoende beweging

Gevarieerde voeding

Menno Brouwer

Ik ben Menno Brouwer en ik heb in 2017 tijdens mijn studie Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Venlo het basisconcept van Vital Forest ontwikkeld. De basis van Vital Forest is ontstaan tijdens het reizen in het openbaar vervoer. Ik heb zelf een rustig karakter, geniet van het moment en ik vind het heel fijn om even helemaal niets te doen. Het viel mij op dat veel andere mensen in de spits vaak gespannen en geprikkeld zijn en dat veel van deze mensen onderweg waren naar hun werk/thuislocatie. Vaak is iedereen zowel op de heen als terugweg druk bezig op de telefoon of laptop en veel mensen proberen met muziek zichzelf af te sluiten van de buitenwereld.

'Ik wil rust en ontspanning meegeven aan andere mensen'

Wat mij betreft doen mensen in privétijd er alles aan om de gezondheid te verbeteren en voldoende te ontspannen. Denk daarbij aan extra bewegen, gezonder eten/drinken, stoppen met roken, een filmpje kijken, naar de sauna, vakantie, een gezellig huisje, etc. Op de werkvloer zijn daarentegen vaak geen tot weinig mogelijkheden beschikbaar om te kunnen ontspannen of op te laden, terwijl de meeste medewerkers hier wel vaak minimaal 3-5 werkdagen van 8 uur aanwezig zijn en daardoor extra behoeften hebben om op te laden.

Vital Forest geeft rust, ontspanning en een goed gevoel

Ik ging bij mezelf na wat ik nodig zou hebben als ik ergens tot mijn pensioen fulltime zou gaan werken. Ik kwam al snel tot de conclusie dat een moment voor mezelf in een optimale omgeving het antwoord is. Met een ontspanmoment en een eventuele powernap zou ik de middagdip kunnen verslaan en de rest van de dag energieker, efficiënter en vrolijker zijn. En ik ben niet de enige, want medewerkers die gebruik mogen maken van het Vital Forest zijn dankbaar dat hun werkgever die mogelijkheid geeft.