Over Vital Forest

De ontspanruimte van Vital Forest kan gezien worden als ‘’het vitale bos’’ waar alle zintuigen in een korte tijd kunnen ontspannen. Met deze hulpbron hoeft werk niet meer te koste te gaan van de vitaliteit van een hardwerkende medewerker.

Menno Brouwer

Tijdens mijn studie, Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Venlo heb ik het basisconcept van Vital Forest ontwikkeld. De basis van Vital Forest is ontstaan tijdens het reizen in het openbaar vervoer. Het viel mij op dat veel mensen in de spits vaak gespannen en geprikkeld zijn en dat veel van deze mensen onderweg waren naar hun werk/thuislocatie. 

Ik zag dat op de werkvloer vaak geen tot weinig mogelijkheden beschikbaar zijn om te kunnen ontspannen, waardoor hardwerkende medewerkers vermoeid en geprikkeld terugkomen van de werklocatie en op termijn zelfs overspannen kunnen worden.

Ook zag ik dat vooral medewerkers in de zorg met veel liefde hun cliënten willen behandelen en dat dit vaak door te weinig hulpbronnen ten koste gaat van hun eigen vitaliteit en kwaliteit van leven. Ook zag ik vooral tijdens de corona uitbraak dat cliënten niet naar buiten konden.

Voor de ontwikkeling van Vital Forest heb ik mezelf verplaatst in een hardwerkende medewerker en een cliënt en ik kwam al snel tot de conclusie dat als ik ergens fulltime zou werken of een cliënt zou zijn die niet naar buiten kan of mag, ik regelmatig een moment voor mezelf nodig zou hebben in een optimale omgeving om de (werk)dag energieker, efficiënter en vrolijker door te kunnen komen.

Een dergelijk concept bestond nog niet en daarom ontwikkelde ik Vital Forest.

 

Contact opnemen

5582JZ, Waalre

info@VitalForest.nl

Tel: 06-21191328

Volg ons
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

info@vitalforest.nl

06-21191328

5582 JZ Waalre

KVK: 73704768    

© 2020 by Vital Forest