Over Vital Forest

De ontspanruimte van Vital Forest kan gezien worden als ‘’het vitale bos’’ waar alle zintuigen in korte tijd kunnen ontspannen. Met deze hulpbron hoeft werk niet meer te koste te gaan van de vitaliteit van een medewerker. De kern voor een gezonde lifestyle begint volgens Vital Forest bij een goed gevoel en is afhankelijk van 3 onderdelen:

Voldoende ontspanning

Voldoende beweging

Gevarieerde voeding

Menno Brouwer

Ik ben Menno Brouwer en ik heb in 2017 tijdens mijn studie Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Venlo het basisconcept van Vital Forest ontwikkeld. De basis van Vital Forest is ontstaan tijdens het reizen in het openbaar vervoer. Het viel mij op dat veel mensen in de spits vaak gespannen en geprikkeld zijn en dat veel van deze mensen onderweg waren naar hun werk/thuislocatie. Vaak was iedereen zowel op de heen als terugweg druk bezig op de telefoon of laptop en veel mensen proberen met muziek zichzelf af te sluiten van de buitenwereld.

De gedachte achter Vital Forest

Privétijd wordt vaak ingevuld door de gezondheid te verbeteren en voldoende te ontspannen, zoals beweging, een gezond dieet, een filmpje kijken, vakantie, etc. Op de werkvloer zijn daarentegen vaak geen tot weinig mogelijkheden beschikbaar om te kunnen ontspannen of op te laden. Het gevolg is een groot maatschappelijk probleem.

Vital Forest geeft rust, ontspanning en een goed gevoel

Ik ging bij mezelf na wat ik nodig zou hebben als ik ergens tot mijn pensioen fulltime zou gaan werken. Ik kwam al snel tot de conclusie dat een moment voor mezelf in een optimale omgeving het antwoord is. Met een ontspanmoment en een eventuele powernap zou ik de  rest van de dag energieker, efficiënter en vrolijker zijn. Ik ben niet de enige, want medewerkers die gebruik mogen maken van het Vital Forest zijn dankbaar dat hun werkgever die mogelijkheid geeft.

 
Volg ons
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

info@vitalforest.nl

06-21191328

5582 JZ Waalre

KVK: 73704768    

© 2020 by Vital Forest