top of page
Zoeken
  • Menno Brouwer

Comfortroom voor zorgmedewerkers


Menno Brouwer in een van zijn zelf ontworpen comfortrooms (Foto: Noortje de Vries) Comfortroom voor zorgmedewerkers vr 26 mrt 2021, 11:00 Waalre - Werken in de zorg is nu extra stressvol tijdens deze pandemie. Rust momenten moeten daarom gekoesterd worden. Dat dacht Menno Brouwer ook en besloot daarom een speciale comfortroom, genaamd Vital Forest, te ontwikkelen zodat zorgmedewerkers en cliënten twintig minuten per dag kunnen ontspannen. Door: Noortje de Vries

Je loopt een groene oase in als je de comfortroom betreedt. Tegen de muren is groen mos geplaatst, er staan boompjes met groene blaadjes, een grote massagestoel, op de video zie en hoor je een vogeltje tjirpen en het ruikt naar de lente. “In deze ruimte worden alle zintuigen gestimuleerd”, vertelt Menno met trots, “Je kan in twintig minuten tot rust komen in de massagestoel en ondertussen een virtuele wandeling maken, naar een kampvuur kijken of genieten van de lente.” Doorslaand succes Menno kwam in de trein op het idee om een relaxruimte te maken: “Ik zag mensen om mij heen die alleen maar bezig waren met werk. Ze zagen er allemaal gestrest uit. Later zag ik op de werkvloer dat er ook geen ontspanmogelijkheden waren terwijl ontspanning de basis is voor een goed gevoel en beter werk.” Op de HAS-hogeschool in Den Bosch mocht Menno zijn eerste relaxruimte realiseren.

‘Ik wil iets terug doen voor de zorg’ Ze hadden daar al een rustkamer maar die had volgens Menno geen relax sfeer: “Er hingen felle tl-lampen die aansprongen wanneer je binnen liep en het gaf totaal geen rust. Ik heb toen de ruimte een make-over mogen geven. Er kwam een massagestoel, sfeerlichten, rustgevende geuren en een relax muziekje.” Deze elementen vormden een succes en de kamer was binnen no time volgeboekt. Snel volgde de HAS-Hogeschool in Venlo waar hij zijn tweede locatie heeft mogen openen.

Relaxen op wieltjes Niet elke zorginstelling heeft de ruimte om een permanente relaxruimte te maken. Daarom hoopt Menno midden dit jaar een relaxruimte op wieltjes te realiseren. Hij gaat een busje ombouwen tot een verplaatsbare relaxruimte met verschillende virtuele wandelingen waarmee mensen tot rust kunnen komen. Hiermee wil hij dan verschillende zorginstellingen in de omgeving van Waalre langsgaan. “Ik kreeg zoveel positieve reacties van mensen dat ik door ben gaan denken in een mobiele versie. De bus heb ik al voor ogen en op dit moment ben ik in gesprek over een stallingsplek in de buurt van Waalre.”

GoFundMe Menno realiseert zich ook dat een relaxmoment voor zorgmedewerkers niet in het budget zit bij elke zorginstelling. “Ik vind het onzin dat organisaties moeten kiezen tussen de basiszorg of een klein cadeautje voor hun medewerkers. Ik heb daarom een pagina gemaakt om geld op te halen en kan daardoor gratis bij instellingen langs te gaan. Ik hoop namelijk dat de samenleving samen met mij iets terug wil doen voor zorgmedewerkers in de vorm van een rustmoment.” https://www.gofundme.com/f/ontspanning

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page