Image6.png

Alleen het kijken naar een plaatje van de natuur werkt al rustgevend

Beleef unieke thema's in de comfortroom en relaxmobiel

Natuurbeelden

In de ontspanruimte kunnen medewerkers en cliënten genieten van natuur gerelateerde thema's. Mooie virtuele wandelingen of unieke locaties, misschien wel bij u in de buurt zorgen voor unieke ontspanningservaringen Bewezen is dat als iemand naar een afbeelding van een natuurobject kijkt het stressniveau al meetbaar daalt. Dit resulteert in een beter gevoel voor uw medewerkers en cliënten. Daarnaast vormt ontspanning samen met slaap, beweging en uw voedingspatroon de basis van uw reactie op stress.

schotse hooglanders herfst.JPG

Schotse Hooglanders in de Mookerheide

Schotse hooglanders winter.JPG

Schotse Hooglanders in de winter

Mookerheide.JPG

Wandeling door de Mookerheide

schapenherder.JPG

Wandeling door de Leenderheide

Natuurgeluiden

Veel mensen vinden het geluid van de zee of het vrolijke gefluit van vogels fijn en rustgevend. Om de ultieme ontspanning te bereiken zijn deze fijne geluiden onderdeel van de thema's in de ontspanruimte of meditatieruimte. Studies stellen dit soort geluiden van de natuur ons helpen om innerlijke rust te vinden, beter te slapen en helpen bij het genezen van slapeloosheid, angst en stress. Al na 10 tot 30 minuten zal de luisteraar de voordelen van het luisteren naar natuurgeluiden ervaren.

Mediterende vrouw

Meditatie

Meditatie is een techniek die kan helpen om te ontsnappen aan de continue drukte. Het is een techniek om innerlijke rust en een ontspannen en heldere geest te krijgen. De ontspanruimte is hiervoor een ideale meditatieruimte, waar medewerkers zich op elk moment kunnen terugtrekken en even kunnen genieten van de rust. Gebruikers kunnen in de ontspanruimte hun eigen meditatiemethoden toepassen, of gebruikmaken van begeleidende meditatiethema's van Vital Forest.

Aromatherapie

Elk seizoen bevat de ontspanruimte een nieuwe door Vital Forest samengestelde seizoensgeur. Hierdoor heeft de ontspanruimte in de warmere maanden een verkoelende / verfrissende werking en in de koudere maanden juist een verwarmende werking met een versterkend effect op het immuunsysteem.

Unieke ambiances

Vital Forest combineert de thema's met passende ambiances. Bij een groene boswandeling kleurt de ontspanruimte groen en bij het strand of een onderwateraquarium bijvoorbeeld blauw. Als u uit een ruimte met gebruikelijk fel licht komt of lang naar een beeldscherm heeft gekeken kunnen deze fijne kleuren sfeerlicht uw ogen in een korte tijd laten ontspannen. 

Genieten van de Biorb

De biorb is een mooi rustgevend element in de ontspanruimte en deze geeft een extra luxe sfeer aan de ontspanruimte. Opstijgende luchtbelletjes zorgen voor een mooie beweging in het water en de schittering op de tafel. Voor je het weet zit je een aantal minuten naar het element te kijken, wat automatisch zorgt voor een positieve vorm van ontspanning. Klik hier voor meer informatie.

Kruidenthee concept

Het concept zorgt voor een extra stukje 'metime' en voor een extra goed gevoel bij de gebruiker. Het kruidenthee concept bestaat uit speciaal samengestelde biologische mixen van gedroogde appel met seizoen mixen van van gedroogde kruiden en specerijen die bijdragen aan het ontspanningsniveau. De smaken trekken tijdens de ontspansessie in het Earth Water en na de sessie kan het opgedronken worden. Hierdoor zal de uitscheiding van de door de massage vrijgekomen afvalstoffen versneld worden.

biorb.PNG

Ervaar Vital Forest nu zelf

biorb_edited.jpg
Massagestoel-SL-T101-met-dame wolken.jpg
herbal scent.jpg