Waarom Vital Forest

Het kijken naar een plaatje van de natuur werkt al rustgevend

Ontspanning

Ontspanning vormt samen met slaap, beweging en een gezond voedingspatroon de basis voor een gezonde levensstijl.

Vitaliteit

Ontspanmomenten zorgen voor een extra gezonde fysieke en mentale gezondheid.

Geluk

Ontspannen en uitgeruste medewerkers of cliënten voelen zich beter en hebben minder zorgen/stress. 

Het nut van een ontspanmoment

Stresshormonen verlagen al meetbaar bij het kijken naar een plaatje van een boom. Dit resulteert in een beter gevoel voor uw medewerkers en cliënten. Daarnaast vormt ontspanning samen met slaap, beweging en uw voedingspatroon de basis van uw reactie op stress.

Waarom een ontspanruimte?

De ontspanruimte is een hulpbron voor uw medewerkers en cliënten en vele malen intenser dan het kijken naar een plaatje van een boom. Het is een beleefruimte die  zorgt ervoor en zo is ingericht dat alle zintuigen van een gebruiker in een korte tijd ontspannen. De massage in combinatie met alle natuurelementen en de unieke dynamische thema’s geven het ultieme ontspanningsgevoel aan de gebruiker.

Bedrijfsfilm Vital Forest

Achtergrondinformatie werkstress (TNO)

1 miljoen Nederlanders hebben last van burn-out klachten en 3 miljoen Nederlanders hebben behoefte aan maatregelen tegen werkstress. Daarbij is 36% van al het ziekteverzuim werkstress-gerelateerd. De Arbobalans geeft zelfs aan dat 8,7 miljard euro per jaar naar werk-gerelateerd verzuim, arbeidsongeschiktheid en zorgkosten gaat. Daarvan komt meer dan de helft door werk-gerelateerde psychische klachten. Een werknemer met een psychische beroepsziekte, zoals overspannenheid/burn-out, depressie verzuimt gemiddeld 49 dagen meer dan een werknemer zonder beroepsziekte. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft uitgerekend dat een burn-out gemiddeld €60.000 kost bij een jaar lang uitval en volgens deskundigen is dit bedrag nog veel hoger (NRC, 2018).

Natuurgeluiden

Natuurgeluiden hebben vaak een frequentie van 432 Hz. Studies stellen dat helende geluiden van de natuur ons helpen om innerlijke rust te vinden, beter te slapen en helpen bij het genezen van slapeloosheid, angst en stress. De hersenen hebben ongeveer 6 tot 9 minuten nodig om te synchroniseren met de geluidsstimulus. Al na 10 tot 30 minuten zal de luisteraar de voordelen van het luisteren naar natuurgeluiden ervaren.

Zodra je in de ontspanruimte komt voel je de ontspanning over je heen komen.

Volg ons
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

info@vitalforest.nl

06-21191328

5582 JZ Waalre

KVK: 73704768    

© 2020 by Vital Forest