Waarom Vital Forest

Ontspanning

Ontspanning vormt samen met slaap, beweging en een gezond voedingspatroon de basis voor een gezonde levensstijl.

Vitaliteit

Ontspanmomenten zorgen voor een extra gezonde fysieke en mentale gezondheid.

Geluk

Ontspannen en uitgeruste medewerkers of cliënten voelen zich beter en hebben minder zorgen/stress. 

Zodra je in de ontspanruimte komt voel je de ontspanning over je heen komen.

Het nut van een ontspanmoment

De ontspanruimte kan met een eenvoudig online reserveringensysteem gereserveerd worden. De combinatie van licht, geluiden, massage, etherische geuroliën en een speciaal voedingsconcept zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijk en snel in 15 minuten kunnen ontspannen, zodat hij of zij zich daarna beter voelt en zich beter kan concentreren.

Het gevolg van ontspanning

Verschillende vormen van ontspanning zorgen voor een fijn gevoel. Wanneer je dingen doet waar jij behoefte aan hebt, energie van krijgt en die je leuk vindt, zal je een goed gevoel krijgen. Tijdens die geluksmomenten wordt de productie van het 'stresshormoon' cortisol geremd en stijgt de productie van het 'gelukshormoon' serotonine. Daarnaast komt er tijdens die geluksmomenten dopamine vrij, wat zorgt voor een extra vrolijk en opgewekt gevoel. 

Bedrijfsfilm Vital Forest

Waarom ontspannen werkt tegen stress

Bij acute stress situaties komt het hormoon adrenaline vrij, zodat het lichaam en de geest klaar is voor actie. Als deze stress situatie langer duurt wordt er in de hersenen het 'stresshormoon' cortisol geproduceerd, zodat je ook bij langdurige stress situaties goed kunt blijven functioneren. Als deze langdurige stress situaties vaak voorkomen (chronische stress), heeft dit veel negatieve gevolgen voor je lichaam en geest, waardoor je op lange termijn overspannen kunt raken. Natuurlijk zijn er diepgaandere oorzaken van stress, maar als de basis van voldoende slaap, ontspanning, beweging en je voedingspatroon niet goed is, ben je nog veel gevoeliger voor stress situaties.  Ontspanning vormt dus samen met slaap, beweging en je voedingspatroon de basis van jouw reactie op stress.

Werkstress beroepsziekte nummer 1

Het TNO (2014) heeft onderzocht dat 1 miljoen Nederlanders last hebben van burn-out klachten en 3 miljoen Nederlanders behoefte hebben aan maatregelen tegen werkstress. Daarbij is 36% van al het ziekteverzuim werkstress-gerelateerd. De Arbobalans (TNO, 2018) geeft zelfs aan dat 8,7 miljard euro per jaar naar werk-gerelateerd verzuim, arbeidsongeschiktheid en zorgkosten gaat. Daarvan komt meer dan de helft door werk-gerelateerde psychische klachten. Een werknemer met een psychische beroepsziekte, zoals overspannenheid/burn-out, depressie verzuimt gemiddeld 49 dagen meer dan een werknemer zonder beroepsziekte. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft uitgerekend dat een burn-out gemiddeld €60.000 kost bij een jaar lang uitval en volgens deskundigen is dit bedrag nog veel hoger (NRC, 2018).

Volg ons
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

info@vitalforest.nl

06-21191328

5582 JZ Waalre

KVK: 73704768    

© 2020 by Vital Forest