top of page

Voorkom werkstress met de oplossingen van Vital Forest

Werkstress is verzuimveroorzaker nummer 1 binnen organisaties.  Een medewerker met stressklachten heeft gemiddeld 46 verzuimdagen. Dit is 3 keer zoveel als medewerkers zonder stressklachten. De kosten variëren tussen de €5.000,- en €10.000,- per medewerker per jaar.

 

Het is belangrijk dat er preventieve ontspanmomenten worden aangeboden binnen je organisatie, zodat werkstress gerelateerd verzuim, personeelsverloop en de werkdruk binnen je organisatie verlaagd.

Voorkom dat vitale medewerkers uitvallen

Werkstress gerelateerd verzuim en personeel verloop zorgt er voor dat de werkdruk binnen organisaties omhoog gaat, waardoor de kans ook groter wordt dat vitale werknemers werkstress gaan ervaren. Het is belangrijk dat deze vicieuze cirkel doorbroken wordt en er preventief gehandeld gaat worden om werkstress te verlagen en bevlogenheid van collega's te verhogen.

Voorkom werkstress gerelateerd verzuim door ontspanmomenten aan te bieden

Een manier om binnen je organisatie preventief te handelen is door hulpbronnen en handvaten aan te bieden die een positief effect hebben op de vitaliteit en het welzijn van medewerkers binnen organisaties.

Vital Forest is gespecialiseerd in het faciliteren van effectieve ontspanmomenten die ervoor zorgen dat het gevoel van een medewerker direct verbeterd en stress verlaagt. Met de comfortroom en Relaxmobiel van Vital Forest kan je organisatie structureel ontspanmomenten aanbieden ter bevordering van de vitaliteit en het welzijn van collega's op de werkvloer. 

De voordelen van een effectief ontspanmoment

Een ontspanmoment is een belangrijke investering voor een medewerker, want ontspanmomenten, zorgen direct voor een positief gevoel en minder stress.

 

Vital Forest biedt effectieve ontspanmomenten, omdat alle zintuigen worden geprikkeld om te ontspannen. Een gebruiker beleeft een door hem/haar gekozen thema en wordt middels massage, natuurbeelden, geluiden en zelfs geuren helemaal meegenomen in het moment.

 

Hierdoor is het bijna onmogelijk om tijdens het ontspanmoment over alledaagse dingen te piekeren en is de drang om een mobiele telefoon te pakken volledig weg. Het gevolg is dat de gebruiker volledig tot rust is gekomen, heeft kunnen opladen en weer een positieve boost heeft gekregen voor de rest van de dag.

_J7A0877.jpg

Meer vitaliteit binnen jouw organisatie?

Vital Forest is jouw partner voor ontspanning op de werkvloer. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken

Ontspanning

Ontspanning vormt samen met slaap, beweging en een gezond voedingspatroon de basis voor een gezonde levensstijl.

Vitaliteit

Ontspanmomenten dragen bij aan een goede fysieke en mentale gezondheid.

Geluk

Ontspannen en uitgeruste medewerkers of cliënten voelen zich beter en hebben minder zorgen/stress. 

bottom of page